EHBO

Heb jij ook het gevoel dat je beter voorbereidt wil zijn in geval er wat moest gebeuren met je kind of naaste familileden en vrienden?

Wij geven de EHBO opleiding op maat voor iedereen. Men hoeft helemaal geen medische kennis te hebben om deel te kunnen nemen. Kinderen vanaf 10 jaar kunnen zelfs deelnemen aan deze opleiding.

De Emergency First Response cursus is een wereldwijd erkende reanimatie en eerste hulp cursus, die iedereen mag volgen! Tijdens deze cursus zal je geconfronteerd worden met een heleboel situaties, die je ook in het dagelijkse leven kan tegenkomen. We brengen je op een doorgedreven wijze de eerste-hulp technieken bij zodat je snel en vakkundig kan optreden.

Via zelfstudie met behulp van video, oefeningen op een reanimatiepop en besprekingen worden de handelingen aangeleerd die levensreddend kunnen zijn voor jou en je naasten.

Heb jij ook wel eens het gevoel dat je iemand wil helpen in nood maar niet goed weet hoe? Dan kun je bij ons een opleiding volgen in eerste hulp toediening zowel de Primaire als Secundaire hulp.

Deze cursus wordt vaak gevolgd door duikers. Bij een Rescue Diver cursus ben je verplicht deze cursus te volgen. Maar de opleiding komt zeker goed van pas voor bedrijven, scholen en privé. Wij geven privélessen aan duikers zoals Rescue Divers, Divemasters en Instructors maar ook les aan groepen, sportclubs en bedrijven.

Bedrijven die hun werknemers een opleiding eerste hulp bij ongevallen wensen te laten volgen kunnen contact opnemen. Het is mogelijk om les te volgen zowel  in een leslokaal als op verplaatsing. In dit laatste geval zorgen jullie voor de locatie met de nodige faciliteiten. Beamer, leslokaal, ...

Voor groepen van minimaal 6 en maximaal 12 personen gelden speciale prijzen. Voor Cursus en Training op locatie kunnen ook speciale prijzen gelden, afhankelijk van afstand en grote van de groepen.

Men is verplicht om de 2 jaar een opfrissing te volgen. Het kan zijn dat er vaardigheden worden aangepast door ervaring en kennis. Wanneer je handboek niet te oud is kan men een opfrissing volgen. Indien deze niet meer van toepassing is kan men beter de volledige opleiding opnieuw volgen. Het is dan ook aan te raden deze cursus elk jaar op te frissen. Zo ben je het best op de hoogte van de nieuwe vaardigheden/technieken en blijven de handelingen je zeer goed bij.

EFR biedt de Emergency First Response (EHBO en Reanimatie) voor volwassenen aan maar ook de Care For Children (EHBO en Reanimatie) kinderen en zuigelingen aan. Men kan de opleidig nog verder uitbereiden door het gebruik van de CPR & AED technieken te leren en het leren toedienen van zuurstof emergency oxygen provider.

In het verleden was de EFR een aan de duiksport gerelateerde opleiding maar sinds 2005 is de EFR losgekoppeld van de duikwereld (PADI) omdat de wetgeving de markt vrij gaf.

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft in 2005 het "alleen recht" opgeheven die de EHBO Cursussen voorbehield aan het Rode Kruis. Sindsdien is het een internationaal open markt voor meerdere aanbieders waaronder Emergency First Response.

De Eerste Hulp en Reanimatie Cursussen van EFR doen in kwaliteit niet onder t.o.v. het Rode Kruis, integendeel de inhoud is vaak hetzelfde.

Tevens zijn de overwegingen en conclusies gebaseerd op die van de Basis Life Support Working Group (BLS) van de Internationaal Liaison Committee on Resuscitation (ILCOR). De Europese Reanimatie Raad is ook onderdeel van de ILCOR.

De EFR cursussen voldoen aan de voorschriften van certificatie door de American Council on Exercise.

Emergency First Response in een zeer complete opleiding op het gebied van levensreddend handelen.

Het EFR programma volgt de meest recente richtlijnen en voldoet daarom ook aan de gestelde standaarden en zijn gebaseerd op internationale erkende medische richtlijnen voor hulp in noodgevallen en volgen dezelfde prioriteiten en procedures van de professionele hulpverleners.

Wij bieden een aantal verschillende cursussen aan op het gebied van EHBO:

Er is geen vooropleiding nodig om deel te  mogen nemen, iedereen die interesse heeft in EHBO en Reanimatie mag zich aanmelden voor diverse opleidingen.

Vraag een vrijblijvende offerte aan.