EHBO bij baby en kinderen EFR

Deze cursus is bedoeld voor aanstaande ouders, ouders van opgroeiende kinderen, leerkrachten, kleuterleidsters, mensen die werken in de kinderopvang en voor iedereen die het belangrijk vindt om op een adequate manier te kunnen handelen wanneer hij of zij een kind ziet dat onmiddellijk eerste hulp nodig heeft.

De procedures bij het verlenen van eerste hulp en het reanimeren bij  kinderen van 1 tot 12 jaar en zuigelingen zijn anders dan bij volwassenen. Daarom dat hiervoor een aparte cursus is samengesteld.
De Cursus Emergency First Response Care For Children omvat een zeer uitgebreid programma op het gebied  van eerste hulp en reanimatie, opgesteld volgens  internationale richtlijnen. Deze cursus wordt op dit  moment over de gehele wereld op dezelfde manier en  met hetzelfde lesmateriaal gegeven. Ook wordt er geleerd om te gaan met een Automatische Externe  Defibrillator (AED). Het gebruik van een AED bij kinderen is anders dan bij volwassenen.

Care For Children, primaire zorg, levensreddend handelen leert je in noodgevallen:

• Beoordelen van de omgeving.
  • Gebruik van beschermende middelen.
  • Eerste beoordeling.
  • Beademen.
  • Reanimeren kind of zuigeling.
  • Vrijmaken geblokkeerde ademhalingswegen.
  • Stoppen van ernstige bloedingen.
  • Shockmanagment.
  • Stabilisatie van de wervelkolom.

Care For Children, secundaire zorg, eerste hulp (niet levensbedreigend) leert je, wanneer de hulpdiensten niet snel ter plaatse zijn:

• Behandelen van verwondingen
  • Behandelen van ziekteverschijnselen.
  • Verbanden aanleggen.
  • Spalken van breuken en uit de kom geraakte ledematen.

Care For Children, reference, omgaan met:

• Kleine schaaf- en snijwonden
  • Verstuikingen en ontwrichtingen
  • Verwondingen aan tanden of ogen
  • Temperatuur gerelateerde verwondingen
  • Ongevallen met elektriciteit
  • Suikerziekte
  • Koorts en stuiptrekkingen
  • Virale en bacteriële infecties
  • Astma
  • Allergische reacties
  • Giftige beten of insectensteken

Optioneel:

•   Gebruik van een Defibrillator. ( CPR & AED )

•   Zuurstof toediening. ( Specialty emergency oxygen provider )

Tijdsduur:

• Aantal dagen: 1

• Om andere mensen geven en bereid zijn ze te helpen in een medisch noodgeval en afleggen van een schriftelijk en praktische test.

Na het afronden van de cursus ontvangt u het brevet: Care For Children with AED - Emergency First ResponseEmergency First Response Primary and Secondary Care with AED.

Verplicht aan te schaffen lesmateriaal:

Boek: Emergency First Response "Primary and Secondary Care" + DVD

Opfrissingscursus ehbo:

Groepsprijzen op aanvraag.

Minimum 6 personen tot max 12 personen.

www.belgiumdivingshop.be