IDD Open Water Scuba Instructor

Waarom zou je juist je IDD Open Water Instructor gaan behalen?

Goed opgeleide instructeurs zijn vaak de spil van de duikbasis, duikcentra's of verenigingen.

In de Instructor Training Course (ITC) leer je omgaan met het IDD opleidingssysteem en omgaan met de behoeften van de individuele cursisten.

Tijdens deze cursus zal je meer ervaring krijgen over het opleidingssysteem en je perfectioneren in het modulair lessysteem het geven van duiktheorie en praktische vaardigheden. Het IDD opleidingssysteem wordt tijdens de cursus toegepast in de klas, het zwembad en in het buitenwater. Je zal getraint worden op de kennis over marketing en management. De opleidingen worden nauwkeurig en volgens de IDD Standards & Procedures gegeven. Met deze ingrediënten ben je instaat om een goede start te maken als een duikprofessional.

Wat zijn de troeven van IDD Open Water Instructor?:

• Als IDD Open Water Instructor geniet je vele voordelen zoals directe en snelle ondersteuning van het IDD head office.
  • Dus: heb je vragen, dan ben je snel geholpen. Hulp/adviezen ook bij het opzetten van je eigen duikschool als je dit wenst.
  • Bestellingen worden snel geleverd.
    De prijzen van het lesmateriaal zijn aan zeer vriendschappelijke prijzen.
  • Boeken en lesmaterialen zijn of worden goed en snel update en zijn echt mooi geïllustreerd in full colour.
  • Het voordeel van een  IDD lidmaatschap zorgt er ook voor dat je onmiddellijk een collectieve bedrijfsverzekering hebt die erg belangrijk is wanneer je les gaat geven.  Deze verzekering dekt je zelf maar ook je cursisten wanneer ze bij je in opleiding zijn.

De IDD Open Water Instructor-cursus bestaat uit volgende hoofdbestanddelen:

• 1 theorieles over de "Standards" en het gebruik van de "Instructor Manual"
  • 3 theorielessen over het maken van presentaties in Powerpoint volgens het IDD modulaire systeem, en hoe ze te geven.
  • 1 les over het lesgeven in onder water vaardigheden.
  • 1 les over de houding van de duikinstructeur.
  • 1 les over het modulair lespresentatie model.
  • 1 les over management als een Instructor.
  • 1 les over de positionering als een Instructor.
  • 1 infoles over de IDD vervolgopleidingen.

Als je de ITC hebt afgerond, is er nog een Instructor Final Exam (IFE), waar je de gekende leerstof aan een neutraal "Examiner" laat zien.

Een IDD Open Water Instructor is bevoegd om de volgende taken te doen:

• Snorkel Diver
  • Dolphin Rangers (Kinder duik cursus)
  • Tuimelaar
  • Beluga
  • Orca
  • Introductie duik
  • Explorer Diver
  • Open Water Diver
  • Junior Open Water Diver
  • Advanced Diver
  • Rescue Diver
  • Dive Master
  • Assistant Instructor

De IDD Open Water Instructor wordt gezien als:

• Aanspreekpunt
  • Veiligheidsfunctionaris
  • Materiaaldeskundige
  • Adviseur
  • P.R. persoon van de duikorganisatie
  • EHBO en reanimatie deskundige
  • Logistieke organisator
  • Informatiebron over de omgeving
  • Onderwatergids
  • Instructie-assistent
  • Zelf instructie geven in alle boven vermelde opleidingen

•  Minimaal leeftijd 18 jaar.
  •  IDD Assistent Instructor brevet OF tenminste 3 maanden in bezit van IDD Divemaster of gelijkwaardig van andere duikorganisatie.
  •  Minimaal 120 geregistreerde duiken (geen opleidingsduiken).
  •  In het bezit zijn van het IDD Medical Trained brevet, EFR van PADI of een equivalent.
  •  Ondertekende vrijwaring van aansprakelijkheid.
  •  Goedgekeurde medische verklaring.

Na het afronden van de cursus ontvangt u een Internationaal IDD Assistent Instructor:

•  De theorielessen worden gegeven in ons privé-leslokaal gelegen te Dorpsstraat 62 1982 Weerde in overleg.
  •  De zwembadlessen gaan door in onze wekelijks afgehuurd zwembad. Maanhoevebad te Maanhoeveweg 32, 2860 Sint-Katelijne-Waver. Elke vrijdag van 21u00 tot 22u00.
  •  De buitenduiken gebeuren op onze vaste duikbasis te Ekeren of Hofstade waar wij al onze opleidingen geven. (Vergunning verplicht aan te vragen via onze club)

•   Exclusief brevetteringskosten.
  •   Inclusief gebruik van leslokaal en zwembad.
  •   De toegang tot het zwembad voor alle opleidingen die je gaat geventijdens je opleiding.
  •   Exclusief huur duikuitrustingmateriaal.

€ 650,-

Verplicht aan te schaffen lesmateriaal: (indien men de Divemaster opleiding recent heeft gevolgd is men al in het bezit van dit pakket)

Wij bieden een boekenpakket voor zelfstudie aan voor de IDD Assistent-cursus zodat men op eigen tempo kan leren.

•  NL18001 Instructor Manual
  •  NL18008 Duikrooster
  •  NL18003 Zwarte kadertas Instructor
  •  AL18009 Certificaat I
  •  NL18005 Trainingsleitjes Briefing (1x Zwembad + 1x buitenwater)
  •  NL18006 Algemene debriefing
  •  NL16004 Trainingsleitjes Open Water Diver zwembad en buitenwater
  •  NL16005 Trainingsleitjes Advanced
  •  NL16006 Trainingsleitjes Rescue

Indien je de opleiding Divemaster van IDD hebt gevolgd onlangs en alle verplichte materialen in het bezit hebt kan men voor de tweede optie kiezen.

Optie 2:

• NL 18001 Instructor Manual
  • NL 18008 Duikrooster
  • NL 18003 Zwarte kadertas Instructor
  • Al 18009 Certificaat

•  Toegang buitenduik naargelang gekozen locatie. (Ekeren of Hofstade)
  •  Men is als IDD Pro verplicht jaarlijks lidmaatschap te betalen aan IDD waarin ook inclucief een persoonlijke individueel verzekerin in begrepen is. Lees hier meer over. Indien men geen IDD lidmaatschap betaald mag men geen opleiding geven binnen het IDD stelsel.
  • Indien je wil les geven als Instructor dien je jaarlijks IDD lidmaatschap te betalen en geniet je van een uitgebreidde duik-medische verzekering dat aan een zeer gunstig tarief aangeboden word. De IDD groepsverzekering is even goed als een Dan verzekering maar veel goedkoper.

www.belgiumdivingshop.be