IDD Snorkel Diver

Snorkelen en duiken zijn twee prachtige watersporten waar je heel veel plezier en ontspanning aan kunt beleven. Met snorkelen kom je in een hele nieuwe wereld terecht. Je zou de eerste keer snorkelen kunnen vergelijken met het ontdekken van een vierde dimensie. Je kunt heel veel verschillende dieren tegenkomen: vissen, zee-annemonen, zee-egels,  heremietkreeften, krabben, garnalen, enzovoort. Deze omgeving is heel kwetsbaar. Laat dus geen rotzooi achter en raak alles zo minmogelijk aan.

Snorkelen kan gezien worden als een basisvaardigheid van sportduiken. Snorkelen kan je al doen als je (goed) kunt zwemmen. Om te gaan duiken zal je eerst een opleiding moeten volgen en dat vraagt om een uitgebreide voorbereiding. De basisprincipes van snorkelen zullen tijdens een duikopleiding ook aan bod komen. Toch zijn snorkelen en duiken in de praktijk echt verschillende watersporten met een totaal andere beleving en met verschillende vaardigheden en technieken. Ook zijn niet alle plekken geschikt om te snorkelen noch geschikt om te duiken en omgekeerd. Vandaar dat ze op deze website in principe apart worden behandeld. Snorkelen wordt daarbij niet gezien als onderdeel van het duiken, maar echt als zelfstandige watersport.

Snorkelen is een leuke en erg toegankelijke manier om de onderwaterwereld te verkennen. Bij het snorkelen drijf je met je gezicht naar beneden in het water. Hierbij ben je uitgerust met een duikbril en een snorkel. Voor de echte beginners..... een snorkel is een J-vormig buisje met een mondstuk. Met de snorkel kan je je hoofd onder het wateroppervlak houden tijdens het zwemmen en toch blijven ademen. De duikbril zorgt er voor dat je ook alles nog eens goed kunt zien .

De IDD Snorkel Diver-cursus bestaat uit drie hoofdbestanddelen:

• 1 Theorieles door zelfstudie of in de klas zodat je de basisprincipes van duiken onder de knie krijgt.
  • 2 Zwembadlessen waarin je de basisduikvaardigheden aanleert.
  • 1  Buitenwaterduik.

Wat je gaat leren:

•  Omgeving van snorkelen en kennis van materiaal
  •  De snorkeloefeningen leren toepassen
  •  Hoe plannen van een snorkelduik

•  Aantoonbare zwemvaardigheid of zwemdiploma.
  •  Minimum leeftijd 7 jaar.
  •  Ondergetekende vrijwaring van aansprakelijkheid.
  •  Goedgekeurde medische verklaring, bij minderjarige: goedkeuring door ouders/voogd.

Na het afronden van de cursus ontvangt u een Internationaal IDD Snorkel:

•  De theorielessen worden gegeven in ons privé-leslokaal gelegen te Dorpsstraat 62 1982 Weerde (na afspraak).
  •  De zwembadlessen gaan door in onze wekelijks afgehuurd zwembad. Maanhoevebad te Maanhoeveweg 32, 2860 Sint-Katelijne-  Waver. Elke vrijdag van 21u00 tot 22u00.
  •  De buitenduiken gebeuren op onze vaste duikbasis te Ekeren of Hofstade waar wij al onze opleidingen geven. (Vergunning verplicht aan te vragen via onze club)

•   Inclusief brevetteringskosten.
  •   Toegang tot zwembad.
  •   Inclusief huur duikuitrustingmateriaal.
  •   Inclusief snorkel outline

•  Toegang buitenduik naargelang gekozen locatie. (Ekeren of Hofstade)
  •  Persoonlijke verzekering tijdens de opleiding. Men kan zelf individueel een Dan-verzekering nemen. (3 maand)

Update:

Deze update-cursus, is voor mensen dat al in het bezit zijn van een brevet maar graag de skills willen opfrissen.

•  Exclusief huur duikuitrustingmateriaal.

•  Inclusief huur duikuitrustingmateriaal gedurende de volledige opleiding.