Kinderduiken 8j - 15j

Ben je al 8 jaar?

Heb je een zwemdiploma?

Dan kan je meedoen!

Al eens gedacht om kennis te maken met duiken? Of ben je jarig en weet je niet goed wat te doen? Wij komen enkele uurtjes duikles geven voor je verjaardag op een woensdagnamiddag of zaterdagvoormiddag. In kleine groepjes van minimum 4 personen tot maximum 6 personen.

Ja, vandaag kunnen kinderen ook leren duiken vanaf 8 jaar tot een maximum diepten van 2 meter bij Belgium Diving School in het PADI en IDD stelsel.

Men kan een keuze maken tussen PADI Bubbelmaker en een Seals Team opleiding naargelang men zelf de tijd heeft. Men kan vervolgopleidingen volgen. Dit noemen we de Seals Team Specialty's.

Of verkies je de IDD Dalphin Ranger Oriëntatie opleiding die je kan uitbereiden met Delphin Ranger Tuimelaar, Delphin Ranger Beluga en de Delphin Ranger Orca om wat meer ervaring op te doen? Dit kan al vanaf 8 jaar.

Een duikinitatie geeft een extra dimensie aan een verjaardagsfeestje of communie voor de waterratten in eigen zwembad of elders.

Voor de pubers onder jullie van 10 tot 14 jaar hebben we de PADI Discover Scube Diver, Padi Junior Scube Diver en Junior Open Water Diver. Of de IDD  Duikoriëntatie, Ocean Explorer en de Junior Open Water Diver waar nauwelijks een verschil tussen is.

Jonge mensen kunnen de volledige Open Water Diver-cursus volgen en worden daarna Open Water Divers. Er gelden bepaalde leeftijdsgebonden restricties voor de duiken. Junior Open Water Divers van 10 of 11 jaar moeten duiken met een professional of een gebrevetteerde ouder/voogd. De duiken mogen niet dieper zijn dan 12 meter. Junior Open Water Diver van 12 t/m 14 jaar moeten duiken met een gebrevetteerde volwassene.

Indien men nog verder wil kan men de PADI Junior Adventure of Advanced volgen waar men leert nachtduiken te maken en diepe duiken.

Vanaf 15 jaar kan men het Junior brevet omruilen tegen betaling naar een volwassen brevet.