PADI Bubbelmaker

De 'PADI Bubblemaker' cursus is een duikinitiatie die speciaal ontwikkeld is voor kinderen tussen 8 en 10 jaar.
Deze duikinitiatie wordt uitsluitend in het zwembad gegeven.  Kinderen kunnen er op een veilige manier met een volledige persluchtuitrusting (aangepast aan hun gestalte) de eerste stappen zetten in de onderwaterwereld, onder begeleiding van een professioneel duikinstructeur.

Wil je een uniek verjaardagsfeestje? Daar kunnen wij voor zorgen. We kunnen groepen tot 6 personen begeleiden in het water.

De Bubblemaker duikinitiatie is helemaal op maat gemaakt voor jonge kinderen.  Het is voor hun de start van een groots onderwateravontuur.

Mogen mijn ouders mee?

Je ouders mogen meekijken aan de kant en leuke foto's nemen. Ook mag je enkele leuke vriendjes meenemen om kennis te leren maken met duiken.

Wat gaan wij doen?

Wij gaan eerst 1/2 uur les volgen over volgende onderwerpen:

•   Hoe zwemmen met vinnen?
  •   Hoe mijn orenklaren?
  •   Hoe ademen onder water?
  •   Wat zijn de handsignalen?
  •   Welke apparatuur gebruiken wij?

Ben je klaar met je theorie?

Zeer goed! Dan kunnen we nu naar het zwembad gaan om kennis te maken met ademen onder water. We gaan 1 uurtje te water gaan. waarvan we 45 min. onder en 15 min. boven water zijn.

Wat leren we onder water?

•   We gaan even een lengte snorkelen aan de oppervlakte. Daarna zwemmen we een lengte met de ademautomaat in de mond aan de oppervlakte.
  •   Dan leren we de ademautomaat terug te vinden aan de oppervlakte. Wie weet laten we hem wel eens uit de mond glippen!
  •   We zoeken onze manometer aan de oppervlakte om te zien hoeveel lucht we hebben.
  •   De instructeur leert mij mijn trimvest te bedienen.
  •   Dan moet ik nog weten hoe ik mijn vinnen dien te gebruiken samen met het onderwaterademen.
  •   We leerden al onze ademautomaat terug te vinden aan de oppervlakte. Nu doen we dit ook even onder water met de octopus van de instructeur in de mond.
  •   Het is best leuk ook nog even te leren zweven onder water op de tippen van onze vinnen.

Wanneer mag ik deelnemen?

•   Ik moet 8 jaar of ouder zijn.
  •   Eerst even laten zien dat ik kan zwemmen of mijn zwembrevet tonen dat ik behaalt heb.
  •   Goedgekeurde PADI Bubbelmaker verklaring ingevuld door ouders/voogd.

Krijg ik een brevet?

Als je deze goed hebt doorlopen ontvangt je een Internationaal PADI Bubbelmaker:

Waar volg ik de opleiding?

• De theorielessen worden gegeven in ons privé-leslokaal gelegen te Dorpsstraat 62 1982 Weerde (in overleg kan het ook op verplaatsing).
  • De zwembad essen gaan door in onze wekelijks afgehuurd zwembad. Maanhoevebad te Maanhoeveweg 32, 2860 Sint-Katelijne-Waver. Elke vrijdag van 21u00 tot 22u00. De zwembadlessen kunnen ook op verschillende locaties doorgaan. Men kan een baan afhuren in het zwembad te Hofstade. Heb je een verwarmd privé-zwembad, dan kunnen wij tot bij u komen. U krijgt van ons nog een bevestiging per e-mail.

We gaan tot een maximum diepte van 2 meter.

Heb ik uitrusting nodig?

• Alleen een zwembroek en een t-shirt. Als je denkt dat je het snel koud hebt kan je een neopreen surf/zwem/duikpakje aantrekken van 2/3mm als je dit moest hebben. Deze kan eventueel van ons in bruikleen krijgen.

Wat kan ik doen na deze duikinitiatie?

Wanneer je het programma hebt afgerond, heb je reeds de 1ste stap gezet in de richting van een internationaal erkend duikbrevet, het PADI Seals Team brevet is het eerst volgend brevet. Vraag je instructeur om meer informatie.

Hoeveel betaal ik hier voor?

•  Inclusief gebruik van leslokaal.
  •  Toegang tot zwembad.
  •  Inclusief huur duikuitrustingmateriaal gedurende de volledige opleiding.

Heb ik nog meer kosten?

• Indien men zelf een zwembad wil huren of in het bezit is van een eigen zwembad komen wij graag terplaatsen.