PADI Rescue Diver & Junior Rescue Diver

De PADI Rescue cursus is een van de meest leerzame PADI cursussen. Naast het plezier leer je omgaan met onverhoopte problemen voor, tijdens en na het duiken. Je leert op dit gebied verantwoordelijkheid te nemen en hoe daar mee om te gaan. Tijdens deze cursus word je door en door getraind om problemen te voorkomen of op te lossen zowel op het vaste land,l als onder water en aan de oppervlakte.

Om aan deze cursus te mogen beginnen heeft u geen verplicht aantal gelogde duiken nodig. Wel moet u een geldig Emergency First Response (EFR) certificaat of gelijkwaardig EHBO certificaat bezitten. Het is mogelijk om de EFR cursus gelijktijdig met de Rescue Diver cursus te volgen.

Tijdens de Rescue cursus ga je verschillende technieken leren die je in staat zullen stellen om duikers in geval van problemen ter hulp te schieten.  Zo ga je bijvoorbeeld leren waar je moet op letten als je met minder ervaren buddy's of met kinderen gaat duiken, hetgeen wat uiteraard je zelfvertrouwen zal vergroten. Deze cursus is daarom ook zeer geschikt voor ouders die van plan zijn om met hun gezin te gaan duiken en voor duikers die tijdens hun vakantie een buddy krijgen toegewezen.

De Rescue Diver cursus is eveneens een ideale (verplichte) voorbereiding op de professionele PADI opleidingen (Divemaster, Instructeur,...).

De PADI Rescue Diver-cursus bestaat uit drie hoofdbestanddelen:

• 5 Theoriemodules door zelfstudie en uitgebreide briefing.
  • 3 Zwembadlessen
  • 3 Buitenduiken

Wat je gaat leren:

• Tijdens de Rescue cursus ga je verschillende technieken leren die je in staat zullen stellen om duikers in geval van problemen ter hulp te schieten.  Zo ga je bijvoorbeeld leren waar je op moet letten als je met minder ervaren buddy's of met kinderen gaat duiken, hetgeen wat uiteraard je zelfvertrouwen zal vergroten.
  • Deze cursus is daarom ook zeer geschikt voor ouders die van plan zijn om met hun gezin te gaan duiken en voor duikers die tijdens hun vakantie een buddy toegewezen krijgen. De PADI Rescue Diver cursus is zodoende een spilcursus binnen het PADI opleidingssysteem, want na het afronden van deze cursus heb je de keuze om door te stromen naar het hoogste recreatief PADI brevet (het Master Scuba Diver brevet), of kun je kiezen om de professionele richting te volgen en te starten met de Divemaster opleiding.

•  In het bezit zijn van het PADI Junior Advanced Open Water Diver of Advanced Open Water Diver brevet of een equivalent.
  •  Minimum leeftijd 12 jaar (Junior Advanced Open Water Diver) of <15 jaar (Advanced Open Water Diver).
  •  Inschrijvingsformulier duikopleiding
  •  Goedgekeurde medische verklaring, bij minderjarige goedkeuring door ouders/voogd.
  •  Standaard- en gedragsregels, bij minderjarige goedkeuring door ouders/voogd.
  •  Verklaring van risico's en aansprakelijkheid, bij minderjarige goedkeuring door ouders/voogd.

Na afronden van de opleiding ontvangt u een Internationaal PADI Rescue Diver:

•  De theorielessen worden gegeven in ons privé-leslokaal gelegen te Dorpsstraat 62 1982 Weerde (op afspraak).
  •  De buitenduiken gebeuren op onze vaste duikbasis te Ekerenof Hofstade waar al onze opleidingen doorgaan. (Vergunning verplicht aan te vragen via onze club)

•   Inclusief brevetteringskosten.
  •   Exclusief huur duikuitrusting.
  •   Inclusief handboek. Wij bieden een boekenpakket voor zelfstudie aan voor de PADI Rescue Diver-cursus zodat men op eigen tempo kan leren.
  •   Exclusief Lidgeld

•   Inclusief huur duikuitrusting gedurende de volledige opleiding.

•  Toegang buitenduik naargelang gekozen locatie. (Ekeren of Hofsade)
  •  Persoonlijke verzekering tijdens de opleiding. Men kan zelf individueel een Dan-verzekering nemen. (3 maand)

Wat kan ik doen na deze duikopleidning?

Wanneer je het programma hebt afgerond, heb je meer ervaring in het duiken en heb je een internationaal erkend duikbrevet, het PADI Divemaster of Master Diver brevet is het eerst volgend brevet. Vraag je instructeur om meer informatie.