PADI Scuba Diver & Junior Scuba Diver

De 'PADI Scuba Diver cursus' is een ideale voorbereidende cursus voor diegenen die nog twijfelen of de tijd niet hebben om een volledige 'PADI Open Water' cursus te volgen. Een PADI Scuba Diver brevet laat je echter NIET toe omzelfstandig te gaan duiken!!  Het is een ingekorte versie van de Open Water cursus, letterlijk een 'halve' Open Water cursus. Scuba Divers mogen duiken onder begeleiding van een Divemaster, Assistent Instructeur of Instructeur tot een maximale diepte van 12 meter/40 feet.

Om later alsnog het Open Water brevet te kunnen halen moet je als Scuba Diver nog een aantal aanvullende duiken met vaardigheidsoefeningen doen en het theorie-examen. Dit kan in een eventuele volgende sessie wanneer men weer tijd heeft. U bent niet verplicht dit bij de duikschool te doen waar u uw Scuba Diver brevet hebt gehaald. In uw logboek staat alles afgetekend zodat een volgende duikinstructeur precies kan zien wat u geleerd heeft. Hij/zij weet dan wat u nog moet doen om de cursus af te maken. Alles wat u nodig heeft aan boekwerken etc. heeft u al in bezit.

Wens je echter een duikbrevet waar je wereldwijd zelfstandig mee kunt duiken, dan opteer je beter voor een 'PADI Open Water' duikopleiding.

De PADI Scuba Diver-cursus bestaat uit drie hoofdbestanddelen:

• 3 theorielessen op zelfstudie of in de klas zodat je de basisprincipes van duiken onder de knie krijgt.
  • 3 beschutwaterduiken waarin je de basis uikvaardigheden aanleert.
  • 2  buitenwaterduiken, geplande duik waarin je je vaardigheden herhaalt en de onderwaterwereld verkent.

Wat je gaat leren:

•  Hoe leuk duiken is
  •  Overwegingen voor duikuitrusting die bij jou in de omgeving een rol spelen
  •  Hoe je de duiken plant en uitvoert
  •  Hoe je problemen voorkomt en ermee omgaat.

•  Aantoonbare zwemvaardigheid.
  •  Minimum leeftijd 14 jaar (Junior Scuba Diver 10 - 13 jaar)
  •  Inschrijvingsformulier duikopleiding
  •  Goedgekeurde medische verklaring, bij minderjarige goedkeuring door ouders/voogd.
  •  Standaard- en gedragsregels, bij minderjarige goedkeuring door ouders/voogd
  •  Verklaring van risico's en aansprakelijkheid, bij minderjarige goedkeuring door ouders/voogd.

Na het afronden van de cursus ontvangt u een Internationaal PADI Scuba Diver:

•  De theorielessen worden gegeven in ons privé-leslokaal gelegen te Dorpsstraat 62 1982 Weerde in overleg.
  •  De zwembadlessen gaan door in onze wekelijks afgehuurd zwembad. Maanhoevebad te Maanhoeveweg 32, 2860 Sint-Katelijne-Waver. Elke vrijdag van 21u00 tot 22u00.
  •  De buitenduiken gebeuren op onze vaste duikbasis te Ekeren of Hofstade waar wij al onze opleidingen geven. (Vergunning verplicht aan te vragen via onze club)

•   Inclusief brevetteringkosten.
  •   Toegang tot zwembad.
  •   Inclucief huur duikuitrustingmateriaal.
  •   Inclusief handboek & Logboek
  •   Exclusief lidgeld

Het lesmateriaal van de PADI Subar Diver-cursus behandelt wat je moet weten over basisduikvaardigheden, terminologie en veiligheidsprocedures. Je leest een beschrijving van ieder concept en kijkt naar een demonstratie op video. Dan spring je het zwembad in om deze vaardigheden met je instructeur te oefenen. Wanneer de vaardigheden gekend zijn gaan we kennis maken met het buitenwater.

• Toegang buitenduik naargelang gekozen locatie aan te vragen via de club. (Ekeren of Hofstade)
  • Persoonlijke verzekering tijdens de opleiding. Men kan zelf individueel een Dan verzekering nemen. (3 maand)

Update:

Deze updatecursus, ook wel eens door duikers Scuba Tune Up of Scuba Review genoemd, is bedoeld als kort maar krachtige opfrissingscursus voor mensen die een tijdje niet gedoken hebben, de standaard duikvaardigheden een langere tijd niet geoefent hebben, of zich toch nog wat onzeker voelen. Ook kan deze cursus handig zijn voor mensen waarbij de theorie wat vervlogen is. Voor leden van vzw Belgium Diving School is het volgen van de PADI Scuba Review geheel gratis (standaard geen buitenduik aan verbonden). In overleg organizeren wij een zwembadles waarin dit mogelijk is. Voor niet-leden is het volgen van dit programma betalend. In overleg wordt besloten of je het gehele programma doorloopt (theorie en duikvaardigheden) of slechts een deel.

•   Exclusief huur duikuitrustingmateriaal.

•   Inclusief huur duikuitrustingmateriaal gedurende de volledige update.

Wat kan ik doen na deze duikopleiding?

Wanneer je het programma hebt afgerond, heb je meer ervaring in het duiken en heb je een internationaal erkend duikbrevet, het PADI Open Water Dive brevet is het eerst volgend brevet. Vraag je instructeur om meer informatie.