PADI Seals Team

De PADI Seal Team cursus is een volwaardige basisduikopleiding voor kinderen tussen 8 en 10 j, waarin deels dezelfde duikvaardigheden worden aangeleerd als in de 'PADI Open Water diver' cursus voor volwassenen.

Het PADI Seal Team programma geeft kinderen vanaf 8 jaar de kans om onder water rond te zwemmen, op ontdekking te gaan en avontuur en opwinding te beleven.  Het biedt aan de ouders een gestructureerd programma waarin hun kinderen vaardigheden kunnen ontwikkelen, over de onderwaterwereld kunnen leren en op een gezonde manier plezier kunnen beleven aan de duiksport.  Het is ook een ideale gelegenheid om met het ganse gezin een duikopleiding te volgen!

De 'Seal Team' cursus gaat uitsluitend door in het zwembad en bevat 5 zwembadlessen (AquaMissions) van telkens 1 uur. Duiken in het buitenwater vb meer of zee is door PADI niet toegestaan voor kinderen jonger dan 10 jaar!  De Seal Team cursus kan gevolgd worden vanaf 8 jaar.

Wat zijn PADI Seals Team duikers?

Dit zijn jongens en meisjes die graag:

• Op een verantwoordelijke en veilige manier de onderwaterwereld willen ontdekken.
  • Meer inzicht willen krijgen over het onderwaterleven en weten hoe ze het moeten respecteren.

Wat leer je tijdens een PADI Seals Team opleiding?

• Voldoende kennis, om veilig te kunnen duiken.
  • Goede basisvaardigheden (het aanleren van verschillende oefeningen).
  • Het omgaan met (verschillende soorten) duikapparatuur
  • Zorgen voor voldoende duikervaring.
  • Veiligheid, duikomgeving en jezelf.

Wat gaan wij doen?

•  5 theoriemodules aan de hand van afbeeldingen net voor dat we ons omkleden en te water gaan.
  •  5 zwembadlessen van 60 minuten waar we dan ook op het einde laten zien als test wat we kunnen.
  • De maximale diepte is 4 meter.

Vereisten PADI Seals Team:

• Je bent een goede zwemmer en in het bezit van een zwembrevet.
  • Minimum leeftijd 8 jaar.
  • Snorkelbrevet.
  • Ondertekende medisch verklaring door ouders of voogd.
  • PADI Seals Team verklaring ondertekend door ouders of voogd.

Na het afronden van de cursus ontvangt u een Internationaal PADI Seals Team:

•  De theorielessen worden gegeven in ons privé-leslokaal gelegen te Dorpsstraat 62 1982 Weerde (na afspraak).
  •  De zwembadlessen gaan door in onze wekelijks afgehuurd zwembad. Maanhoevebad te Maanhoeveweg 32, 2860 Sint-Katelijne-Waver. Elke vrijdag van 21u00 tot 22u00.
  •  De buitenduiken gebeuren op onze vaste duikbasis te Ekeren of Hofstade waar wij al onze opleidingen geven.

•   Inclusief brevetteringkosten.
  •   Toegang tot zwembad.
  •   Inclusief huur duikuitrustingmateriaal gedurende de volledige opleiding.
  •   Inclusief handboek voor zelfstudie aan voor de PADI Seals Team-cursus zodat men op eigen tempo kan leren.
  •   Exclusief Lidgeld

Wat kan ik doen na deze duikopleiding?

Wanneer je het programma hebt afgerond van de 5 AquaMissions, waarin de basisvaardigheden van het duiken ontwikkeld worden, ontvangen de deelnemers een getuigschrift van 'PADI Seal Team'.  De 5 Aquamissions zijn trouwens een perfecte voorbereiding op de (Junior) Open Water cursus - de onderwater-vaardigheden van de "Seal Team" cursus zijn namelijk quasi gelijk aan de eerste module van deze 'PADI Junior Open Water' cursus (te volgen vanaf 10j).