IDD

Wereldwijde erkenning...

Alle IDD opleidingen zijn Internationaal erkend en worden gegeven volgens wereldwijd gekende standaards. IDD staat voor Instructor Dive Development.

Het hoofdkantoor is in Nederland voor wereldwijde comunicatie. Van daaruit worden strenge controles gedaan naar kwaliteit en veiligheid van de opleidingen. IDD bezit eigen materiaal in verband met les geven waaronder boeken en powerpoints en DVD's.

Indien men zijn pasje heeft behaald en verloren is geraakt of beschadigd kunnen wij voor u een nieuw brevet aanvragen tegen betaling. Alle brevetten staan wereldwijd erkend in de IDD databank. Instructor Dive Development of IDD zoals het in het kort genoemd wordt, is een wereldwijde, professionele duikorganisatie die opgericht is in 1992 in Europa. Het hoofdkantoor van de organisatie is in Amsterdam, Nederland. IDD is op dit moment vertegenwoordigd in meer dan 30 landen over de hele wereld.


Alle IDD duikopleidingen werken volgens een modulair principe, wat inhoudt dat de leerstof stapgewijs wordt behandeld. Hierdoor kan iedereen in eigen tempo de stof leren. Aan het einde van de theorie- en praktijkmodules dient er een eindtoets gemaakt te worden.

Alle theoriemodulen, zwembadmodulen en openwatermodulen dienen behandeld en uitgevoert te zijn. Voordat er aan de cursus begonnen wordt dient men aan alle vereisten te voldoen. De theoretische modulen moeten afgesloten worden met een theoretisch examen. Om te slagen dient men per test tenminste een score van 80% te behalen.

Je bent net terug van een super vakantie waar je kennis hebt kunnen maken met duiken en je wil nadien een brevet behalen volledig in het Nederlands? Dan kan je bij vzw Belgium Diving School een levenslang IDD brevet behalen. Je kan de IDD Open Water-cursust volgen.

 

Nadien kan je uw kennis verderzetten met het behalen van een vervolgopleiding waaronder IDD Adventure Diver of één van onze specialties zoals Navigator, Night Diver, Deep diver, enz,

 

Indien men houdt van zon en zee en daarbij graag zekerheid wil hebben en naar buitenland gaat op avontuur? Dan kan men kiezen om verder door te groeien tot een beroepsopleiding waaronder Divemaster, Assistent Instructor en Instructor.

 

Het IDD systeem is zeer geschikt voor volwassen en kinderen aangezien de lessen aangepast zijn en in het Nederelands. Men kan gebruik maken van een verzekering via IDD als men lid is van IDD.