Club bezoek aan de Duvel.

16-02-2016 22:30

Met maar liefst 12 personen waren we, het bewijs dat één van de beste Belgische bieren de clubleden kan overtuigen deel te nemen aan een ‘culturele’ uitstap die voor een keer niets met duiken te maken had. Onze enthousiaste gids gaf ons een rondleiding doorheen de brouwerij en de bottelarij. Daarbij vertellend van waar de naam Duvel komt, hoe er een speciale gist vanuit Schotland naar België gesmokkeld werd, en waarom er op de bodem van het Duvelglas een letter D gegraveerd wordt. 

Na de tocht door weer en wind op het domein van Duvel kwam het belangrijkste van de rondleiding, de degustatie. De gewone Duvel, de nieuwe Duvel triple hop, Liefmans kriek, Vedett, La Chouffe,... De sfeer zat er goed in! Zelfs zo goed dat de tijd even uit het oog verloren werd maar de gids maakte er gelukkig geen probleem van.

De ‘culturele’ uitstap veranderde al snel in een ‘culinaire’ uitstap. Ik stel voor om de persoon die het idee had om naar restaurant Amadeus in Antwerpen te gaan uit te roepen tot ‘clublid van de maand’. De slogan van de Amadeus is : ‘the place for ribs’ en dat zullen we geweten hebben. Ribbekes à volonté met een aardappel in de schil en heerlijke boter en saus erbij. Wat wil een mens nog meer...

Een frisse neus halen achteraf, dàt wil een mens nog meer. Even een gezonde wandeling doorheen  de eerste toeristisch trekpleister die we tegenkwamen in Antwerpen, het schipperskwartier.  De toeristische dienst van de stad beschrijft de wijk als ‘kleurrijk’. Zoals in verschillende kleuren van neonverlichting? Hoe dan ook, genoeg vlees gezien voor een dag dus sloten we hier de zeer geslaagde uitstap van Belgium Diving School af.

Een dikke merci aan aan Elke, aka het feestcomité, voor de organisatie van deze uitstap! En aan de mensen die er deze keer niet bij konden zijn, weldra worden er nieuwe uitstapjes gepland die ongetwijfeld de moeite zullen zijn! U bent van harte uitgenodigd.

Auteur Steven Poels