Beroepsduiker

Maak van je hobby je beroep!

De eerste stap naar een PADI & IDD professional loopbaan is de Padi Divemaster en IDD Divemaster opleiding. Wil jij graag je hobby delen met anderen, hen begeleiden bij hun eerste vinslagen als duiker ? Dan is deze opleiding iets voor jou! Deze cursus is een combinatie van het verruimen van je theoretische kennis over het duiken en het bijschaven van praktische vaardigheden. De focus ligt op het begeleiden van gebrevetteerde duikers en assisteren bij duikopleidingen. De PADI Divemaster en IDD Divemaster opleiding is de verplichte tussenstap op weg naar 'IDD Assistant Instructor' en 'IDD Open Water Scuba Instructor'. Als gebrevetteerd Divemaster kun je eveneens wereldwijd aan de slag als duikprofessional en kun je zodoende effectief geld gaan verdienen.

 

Tijdens de  IDD Assistant Instructor cursus ga je leren hoe je moet lesgeven volgens het IDD-systeem. Men noemt dit systeem van lesgeven "Prescriptive Teaching". Met dit systeem ga je leren om zelfstandig lespresentaties te geven over verschillende lesonderwerpen. Men kan zelfstandig theorielessen geven of onder direct toezicht van een Instructor duikopelidingen geven van Snorkelen tot Rescue Diver.

 

De 'Instructor Course' is de opleiding tot een  IDD instructeur . Deze instructeursopleiding bestaat uit twee delen: het eerste deel noemt het 'IDD Assistant Instructor' gedeelte en het tweede deel het ' IDD Open Water Scuba Instructor' gedeelte.