Startende duiker

Welke opleiding moet ik volgen?

Ben je 14j of ouder?
 

Als eerste kan men altijd een introductieles volgen, ook wel vaak initatieles genoemd. Indien men deel wenst te nemen aan Team Building kan men bij Belgium Diving School een keuze maken uit diverse programma's. Neem alvast hier een kijkje en neem contact met ons op voor meer info. Onze introductie lessen of ook wel duikoriëntatie genoemd kunnen in groep als individueel gevolgd worden. Het is een theorieles en een les in het zwembad.

 

Wil men wat meer ervaring op doen of net voor men op vakantie gaat even een spoedcursus duiken volgen zodat we onder begeleiding een leuke duik kunnen maken tot een max diepte van 12 meter? Dan kan men kiezen tussen het PADI Discover Scuba Diver of de IDD Ocean Explorer brevet. Jammer genoeg is het brevet maar 1 jaar geldig en is men zeer beperkt in mogelijkheden. Hier gaan we een stapje verder, we maken een duikje in het zwembad en nadien gaan we naar Nemo33 of de Duiktank. Vaak op vakantie heeft men niet echt veel tijd om een volledige opleiding te volgen en biedt men dit als optie aan. Dit is een ideaal brevet wanneer men een keer een duik in het buitenwater wil maken op vakantie onder toezicht van een Divemaster, Assistent Intructeur of Intructeur. Vaak gaat men wel wat extra moeten betalen voor een persoonlijke begeleider.

 

Indien men zich wil houden aan een max. diepte van 12 meter maar niet jaarlijks opnieuw al die lessen wil volgen kan men de PADI Scuba Diver brevet verkiezen. Hier leer je net iets meer waardoor men dan ook een levenslang brevet behoudt tot een max diepte van 12 meter. Dit is een ideaal brevet wanneer men een keer een duik in het buitenwater wil maken op vakantie onder toezicht van een Divemaster, Assistent Intructeur of Intructeur. Vaak gaat men wel wat extra moeten betalen voor een persoonlijke begeleider.

 

Indien men een voltallige opleiding wil volgen zodat men nadien zelfstandig kan gaan duiken, raden wij u aan te kiezen voor een PADI Open Water diver - IDD Open Water Diver - IADS 1* Open Water Diver. Dit is het eerste waardige brevet dat men kan behalen en levenslang zal behouden. Na het behalen vandit brevet mag men wereldwijd gaan duiken met andere Open Water Divers tot een maximum diepte van 18 meter met een PADI of een max diepte van 20 meter met een IDD brevet. Men zal op vakantie in groep begeleidt worden wat natuurlijk goedkoper is dan individueel. Wij raden u dan ook aan onmiddellijk voor dit brevet te kiezen zodat men nadien ook lid kan worden van onze club.
Vergeet zeker geen verzekering voor het duiken te nemen! Zo kan je zonder zorgen gaan duiken.

 

Heb je gedurende enkele tijd, maanden of jaren geen duik meer kunnen maken en ben je wel in het bezit van een Padi Discover Scuba, IDD Ocean Explorer of een PADI Open Water Diver, IDD Open Water Diver brevet, IADS 1* Open Water Diver of equivalent? Dan kan men best een opfrissing volgen zoals de Scuba Revue (update). Hier ga je een deel theorie als praktijk opnieuw kunnen opfrisse n.