Duikweekend Les Lacs de l'Eau d'Heure

Reisverslag

Reisschema

Vijdag 08 juli 2016 t/m Zondag 10 juni 2016. 

Accommedatie

Verblijf: Camping Cheslé in  Vogeneé ***

Duikcentrum: Centre de Plongée des Barrages de l'Eau d'Heure

 

Dag 1:

Vrijdagavond, na een rit van 1u45 (met de nodige files) kom ik aan op de camping Cheslé in  Vogeneé.
Wauw, de tenten staan klaar, de mobilehome van Cathy en Bart was geïnstalleerd en…een grote witte tent stond klaar met een lange tafel, stoelen en een ingerichte keukenblok! Wie heeft zo een grote tent meegebracht? Blijkbaar hadden de eigenaars van de camping dit voorzien voor ons. Super lief en gastvrij van hen!

Iedereen zit al aan de aperitief met de nodige hapjes. Mijn aperitief staat ook reeds klaar…mmm zo kan een duikweekend niet beter beginnen hé.
We bespreken tijdens de aperitief hoe het weekend er gaat uitzien (wat we gaan eten, wanneer we gaan duiken en welke andere activiteiten we nog kunnen doen samen met de niet-duikers).
Ook hadden er al een aantal gaan duiken in de namiddag. Zij waren namelijk al vroeg op de camping om alles klaar te zetten. En met de tijd die nog restte tot de eerste leden toekwamen, hebben ze gebruik gemaakt om een duik te doen aan de overkant van de duikplaats Barrage de l’Eau d’Heure.

Vrijdagavond had het feestcomité lekkere spaghetti voorzien…iedereen maar smullen! Nadien werd er nog gezellig bijgepraat tot in de late uurtjes. Moe en voldaan kroop iedereen in zijn tent/mobilehome.

 

Dag 2 :

De volgende ochtend stond het ontbijt klaar om 9u. Na de afwas zijn de duikers afgezakt naar Barrage de l’Eau d’Heure voor hun duik. Het weer was warm dus een verfrissing was welkom! Tijdens de duik zijn we door een rioolbuis gedoken, waren we even piloot van een helikopter en konden we ons nadien uitleven als buschauffeur in de bus. Een paar vinslagen verder konden we ook nog boodschappen doen met het winkelkarretje. En dit alles onder water! Ongelooflijk. Na bijna 45 min kwamen we terug boven water en zijn we teruggereden naar de camping waar Cathy ons opwachtte.
Lekker ieder zijn eigen smos maken…kleine smosjes voor de een, grote smossen voor de ander.
Na al dat lekkers vertrokken we op wandeltocht van 7km die begon aan de camping. Christophe las de kaart voor ons en iedereen volgde hem…al waren we nog niet van de camping dat we al de verkeerde kant uitliepen. Een aantal meter verder begon iedereen zich vragen te stellen omdat we een straat rechts moesten inlopen maar de straat rechts kwamen we nergens tegen. Probleem! Jess bekeek de kaart ook eens en stelde vast dat Christophe de kaart omgekeerd vasthield…ja zo liepen we de wandeltocht gewoon van achter naar voor. Na nog eens ergens misgelopen te hebben, zijn we toch gezond en wel toegekomen op de camping. Gieren en lachen was het: Christophe zit in het leger en ging de verkeerde kant op…goed dat er geen oorlog is bij ons! We zouden de tegenpartij namelijk niet vinden met hem.

’s Avonds was het tijd voor de bbq. Iedereen kreeg 3 stukken vlees. Voor de een was dat te veel, voor de ander was dat genoeg. Maar aan het eind van de bbq waren alles stukken vlees zo goed als op…tot op 3 stukken na.
Ook die avond werd er nog gezellig bijgepraat met een Duvel of een wijntje en een koekje en chips.

 

Dag 3:

Zondagochtend stond iedereen op en stond de ontbijttafel al klaar…verse broodjes, koffie en eieren met spek…stevig ontbijt om nadien weer te gaan duiken.
Aangekomen op de duikstek liep het er vol van duikers. Er waren zelfs bijna geen parkeerplaatsen meer vrij. Dat belooft voor het zicht in het water! Als sardientjes gingen we samen het water in en zoals voorspeld…het zicht was troebel. Veel stof met hier en daar een paar plaatsen waar we elkaar allemaal toch konden zien. Na ongeveer 50min zat onze duik er op. Cathy en Jess zaten samen op het terras van de duikplaats lekker een wijntje te drinken in zon. Zij gingen namelijk niet meeduiken.
Iedereen uit de duikkleren terug in de gewone kleren, vertrokken we weer richting de camping. We mochten blijven staan tot we vertrokken zei de eigenaar. De logboeken werden zorgvuldig ingevuld bij Steven, Bart, Christophe, Kurt en mij (Angelique).
Na het spoelen van het duikgerief begon iedereen rustig zijn tent op te ruimen. Jess en Christophe moesten namelijk op tijd vertrekken want diezelfde avond gingen zij terug aan het werk.
Steven en Wendy vertrokken kort na hun want de kindjes van Wendy kwamen terug thuis. En als voorlaatste zijn Bart en Cathy vertrokken richting de duikplaats want zij gingen nog een dagje langer genieten daar ze maandag niet moesten gaan werken.
Kurt en ik sloten het weekend af op de camping en vertrokken huiswaarts waar we dan onze auto’s hebben leeggemaakt en opgeruimd.
En voor we gingen slapen stelden we de conclusie dat dit weekend echt geslaagd was!
Bedankt aan iedereen die er bij was om dit weekend te doen slagen!

 

Gegegvens

Verblijf: Rue d'Yves 1 B-5650 Vogene telefoon nr. +32 71/61.26.32

Duikcentrum: Centre de Plongée des Barrages de l'Eau d'Heure (CPBEH) 6440 Froidchapelle telefoon nr. +32/71.64.47.92

Locatie